Îţi propunem să spui DA campaniei Challenge Your Ego, pentru ca în 4 săptămâni să fii un alt om. Practică în fiecare săptămână Recunoştinţa, Iertarea, Dăruirea, Critica, observă care sunt rezultatele exerciţiilor pe care ţi le propunem şi hai să ne întâlnim în 10 iulie, la AMBASADA în Timişoara, pentru a discuta despre cum putem exersa în folosul nostrum aceste trăiri.
Ca să accepţi provocarea schimbării ai de parcurs în fiecare zi un exerciţiu de câteva minute care te va pune în situaţia de a te confrunta cu tine însuţi. Din 12 iunie, vei afla exerciţiile pe pagina de Facebook Infinite Life şi în cadrul evenimentului creat pentru Campania Challenge Your Ego.
Provocarea schimbării înseamnă să te pui în situaţia de a trăi diferite emoţii, de a vedea care sunt reacţiile tale, de a le înţelege şi de a le trăi într-un mod care să-ţi facă bine şi nu să îţi facă rău.
E un fel de cantonament pentru pregătirea de vacanţă ca să te simţi un alt om, unul mai echilibrat, fericit, împăcat cu sine şi cu lumea.
Nu o mai lungim şi îţi spunem pe scurt în ce constă Campania Challenge Your Ego, care te provoacă la schimbare.
În următoarele 4 săptămâni, adică în perioada 12 iunie – 10 iulie 2017 vei putea exersa anumite emoţii şi stări pe parcursul a cinci zile din săptămână. Iar in weekenduri vei decide dacă te opreşti pentru analiză sau continui exerciţiile pe cont propriu.
Fiecare dintre cele 4 săptămâni are o temă generală, o stare emoţională dintre cele pe care le trăim cel mai frecvent.
La finalul celor 4 săptămâni, în 10 iulie, ne vom întâlni cu toţi cei care doresc la un atelier de dezvoltare personală în cadrul căruia o să discutăm mai pe larg despre cele 4 stări, cum ne afectează ele, cum e bine să ne raportăm la aceste stări şi ce mecanisme putem folosi ca să le controlăm. Obiectivul întâlnirii din 10 iulie este să încheiem Campania Challenge Your Ego cu noi perspective care să ne facă pe noi mai buni şi implicit să facă viaţa noastră mai bună.
Aici poţi urmări Campania şi exerciţiile: https://goo.gl/fa9rmN!
Şi te provocăm să ne spui cum te simţi, ce părere ai, să recomanzi challengeul şi altor prieteni.
Iată care sunt temele pentru cele 4 săptămâni în care poţi fi un alt om!
Recunoştinţa. Este cea mai profundă formă de apreciere.
Este o stare în timpul căreia bătăile inimii se sincronizează cu undele cerebrale şi are efecte minunate de linişte atât la nivel fizic, cât şi psihic. De aceea cei care o practică se simt fericiţi, eliberaţi, împăcaţi, mulţumiţi, pozitivi şi optimişti. În starea de recunoştinţă puterea ego-ului se diminunează pentru că nu se mai simte nevoia de afirmare, control, de a poseda cât mai mult şi nici anxietatea, nemulţumirea, supărarea că nu avem sau nu suntem sau că nu este.
Motto: Dumnezeu ţi-a dăruit 86.400 de secunde azi. Ai folosit vreuna pentru a spune mulţumesc? (William A. Ward)
Iertarea. Daca recunoştinţa este o forţă, Iertarea este ca un pansament.
Ea vindecă şi îţi permite să mergi mai departe cu linişte şi detaşare, eliberat de toate sentimentele negative şi de lanţurile trecutului.
Iertarea face parte din magnificul sentiment al iubirii şi o are ca fundament. Dar, si mai important, iertarea este un act conştient, voluntar, liber, ce presupune mult curaj, prin care nu mai considerăm si nu mai căutăm vinovaţi în cazul în care am fost făcuţi să suferim. Şi nu ne mai simţim vinovaţi în cazul în care noi i-am făcut pe alţii să sufere.
A ierta presupune: timp, răbdare, perseverenţă, multă înţelegere şi conştientizare, compasiune, renunţare la ego (mai ales la mândrie, răzbunare, furie, ură) şi revenire către sine. Când iertăm facem ceva pentru noi înşine şi nu pentru cel pe care îl iertăm. Pe noi ne vindecă, nouă ne dă pace, pe noi ne eliberează.
Motto: Când vom ierta totul, le vom câştiga pe toate. (Ioan Gura de Aur)
Dăruirea: A dărui este izvorul bucuriei.
Iar când bucuria se revarsă şi se manifestă în plenitudinea ei, oamenii sunt doar fericiţi! Dărurirea înseamnă simplitate. Ea este atât de simplă că nu are nevoie de recunoştinţă, nu are nevoie de laude, este la fel când este mare, dar şi mai de preţ când este mică. Cere doar o inimă deschisă şi mare. A dărui înseamnă a primi, pentru că tot ce dăruieşti primeşti înapoi, necondiţionat şi multiplicat.
A dărui se învaţă şi poate fi o învăţătură grea. Pentru că dăruim ceea ce conţinem. Nu putem oferi ceea ce nu avem în noi. Nu putem oferi zâmbete dacă nu conţinem zâmbetul în suflet, dacă nu ştim cum se simte să zâmbim, dacă nu ştim că putem zâmbi cu inima deschisă. Şi astfel va trebui să învăţăm să zâmbim. Poate că de asta este atât de puţină dăruire autentică, pentru că avem atât de mult de învăţat.
Motto: Eu posed cu adevărat doar ce am dăruit. (Seneca)
Critica. Aşa cum spune Jung, critica este “umbra” noastră, pe care nu o acceptăm. Ori de câte ori criticăm, aducem la lumină această umbră care ne spune că deja conţinem ceea ce criticăm şi acesta este motivul pentru care simţim acea nevoie de nestăvilit de a emite judecăţi despre tot ceea ce există în jurul nostru. Nu dorim ca umbra să ne destabilizeze sistemul nostru de valori personale pe care l-am construit cu atâta trudă de-a lungul vieţii. Nu dorim să ne pierdem controlul, superioritatea, iluzia că suntem în siguranţă. Pentru că asta ascunde de fapt critica: nemulţumire, nesiguranţă, nefericire, teamă, inferioritate, fugă de sine, suferinţe, carenţe educaţionale, falsă identificare şi multe altele. De aceea, te invităm să observi momentele în care critici şi să vezi ce îţi spune umbra ta despre tine şi ce ai putea să alegi în acel moment.
Aşa cum spune mai jos Titu Maiorescu, şi critica este o alegere, o alegere despre identitatea ta.
Motto: Niciodată mintea nu conduce; ea arată numai alternativele. Direcţiunea finală o hotărăşte inima. (Titu Maiorescu)
Te aşteptăm ca de luni, 12 iunie, să începi exerciţiile şi să ne spui cum te simţi.
Pentru orice întrebare ai la dispoziţie butonul Message, pe pagina de Facebook. Suntem pe recepţie la capătul celălalt!