Unde am pierdut adevăratul sens a ceea ce înseamnă Feminitatea?

Feminitatea în natură este o forță care dă mișcare, curgere, abundență, întindere, profunzime, intensitate, culoare, liniște, sensibilitate și emoție, vulnerabilitate, creștere. Cum ar arăta natura fără această forță?

Noi, femeile, avem această forță din momentul nașterii, nu este ceva ce învaățăm. Este ceea ce suntem. Pe măsură ce creștem, familia, societatea au creat reguli și standarde despre ce este femininul, prin prisma valorilor și motivelor sociale acceptate în diferite timpuri. Ca urmare, femininul a fost îndepărtat de natura lui și transformat în ceva ce ar trebui și ce ar da bine. Ce înseamnă să fii femeie, cum trebuie să te comporți, care este rolul unei femei, cum să se îmbrace, ce să mănânce, de unde și până unde are voie să fie. Nu îi spunem unei ape cum să curgă, dar am învățat să spunem unei femei cum să traiască.

Convențiile au schimbat semnificația feminității

Creștem cu această învățare și nu mai știm ce vrem, cum suntem, ne pierdem și ne risipim curgerea, vitalitatea, energia în încercarea de a împăca standardele cu esența internă, de a fi acceptate, de a fi la înălțimea standardelor. Devenim un produs cu numele de Femeie și citim eticheta pentru a vedea cum se întrebuințează. Ieșim pe piață și concurăm cu alte produse asemenea nouă în încercarea de a fi Produsul cel mai bun.

Asta naște teamă, măști, inhibiție, furie, cenzură, oscilație, pierdere de sine, răni. Feminitatea nu mai este o esență pură, nu mai este o valoare, este doar un element care luptă pentru afirmare.

Cele 4 arhetipuri

A-ți redescoperi feminitatea nu înseamnă să înveți reguli noi, ci înseamnă să redescoperi autenticitatea, valorile primordiale ale femininului, să lași să cadă măștile, să te reconectezi cu adevărul din tine și cu esența de femeie, dincolo de povești, mituri, credințe, să te redescoperi așa cum ești: puternică/sălbatică, înțeleaptă/preoteasă, mamă/protectoare, senzuală/iubită. Toate acestea sunt arhetipurile feminine, tot ce femininul conține ca întreg. Ne naștem cu ele și ni se cere să le păstrăm și cultivăm pentru a simți cât este de puternică și în același timp modestă forța femininului din noi.

Vă invit la workshopul despre ce înseamnă feminitatea pe care-l organizez de două ori în luna aprilie.

Detalii despre ce vom face la aceste evenimente aici: https://goo.gl/dQtcWq

Cu recunoștință și bucurie, Laura!

By |2018-03-24T13:13:52+00:00martie 24th, 2018|Articole|0 Comments

Despre

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!