Aceasta terapie este foarte eficienta pentru vindecarea depresiei

Terapia Theta gaseste cauzele depresiei, le anuleaza si le inlocuieste cu motivatie pentru a trai o viata normala. Este un tip de terapie practicata de terapeuti specializati in accesarea undelor Theta si este foarte eficienta pentru vindecarea depresiei.

Depresia este, conform Organizației Mondiale a Sanatatii, cea mai raspandita boala din lume. Se estimeaza ca aproximativ 350 de milioane de oameni de toate varstele sunt afectati, fiind prima cauza de dizabilitate la nivel mondial. Estimarile sunt tot mai grave, in ceea ce priveste numarul celor care vor suferi de depresie pana in 2020.

1 milion de oameni se sinucid anual din cauza depresiei. Mai mult, 15% din populatia planetei sufera la un moment dat de depresie pe parcursul vietii.

Aceste statistici in realitate sunt mai accentuate, pentru ca depresia sau boala muta, cum mai este numita, reprezinta un stigmat, multi oameni ascunzand chinul prin care trec, pentru ca adesea simptomele bolii sunt considerate niste inchipuiri care nu sunt adevarate. Din pacate, cei care sufera de aceasta boala sunt rejectati social si considerati o povara de catre familiile lor.

Depresia afecteaza grav si foarte grav calitatea vietii pe toate planurile si presupune de multe ori un tratament anevoios, lung, costisitor.

Cauzele depresiei desi sunt numeroase, nu sunt elucidate foarte clar pana in prezent.

Cel mai adesea depresia este asociata cu:

 • stresul personal sau social,
 • evenimente negative din viata,
 • consumul de medicamente sau diferite substante (droguri, alcool).

In multe cazuri, insa, nu se pot identifica aceste cauze. Depresia provoaca perturbari biochimice la nivelul creierului ce afecteaza functionarea intregului corp fizic si psihic.

Tabloul clinic al depresiei este, de asemenea, foarte variat si complex. Nu toti cei care sufera de aceasta boala, indiferent de stadiul ei sunt tristi, dar la majoritatea se observa o lipsa coplesitoare de deznadejde, un gol interior si sentimentul ca nu traiesc. Este o stare care acapareaza total (ca o gaura neagra), o apatie generalizata si in acelasi timp o neliniste imensa. Bucuria, placerea vietii nu mai pot fi experimentate, incapabilitatea de a se simti ancorati in viata este absoluta.

In acest articol va propun o abordare intuitiva a acestei boli la nivel de cauze si tratament,  prin prisma unei tehnici de vindecare din ce in ce mai cunoscuta: Theta Healing, apreciata ca fiind o terapie eficienta pentru vindecarea depresiei.

Ce este Theta Healing?

Foarte scurt: este o tehnica simpla si eficienta de vindecare fizica, psihica si chiar spiritual, care prin accesarea undelor theta din creierul nostru, unde cu mare potential regenerator pentru corp, putem sterge si inlatura programele stocate in subconstient care ne saboteaza si le putem inlocui cu programe noi, benefice, capabile sa ne schimbe radical viata. Tehnica presupune identificarea convingerilor care stau la baza bolii (testul kinesiologic) si eliminarea lor prin accesarea undelor theta (cu ajutorul unei tehnici meditative se intra intr-o stare de constiinta profunda, adanca, mintea subconstienta este accesata si reprogramata).

In mintea subconstienta stocam toate experientele noastre, credinte, memorii, traume, mosteniri genetice si ale constiintei colective. Aceste programe sau convingeri sunt cele care determina manifestarea noastra comportamentala, determina manifestarea bolilor din corpul nostru, determina realitatea din viata nostra. Si asta se intampla fara ca noi sa fim constienti de ele – automatism inconstient.

In cazul depresiei este vorba despre programele si conditionarile legate de esec si succes, de imaginea de sine si capabilitate si de dorinta de a fi bine, de a se vindeca. Oamenii care sufera de aceasta boala nu stiu ce sa faca cu emotiile lor si de aceea prefera sa fie “amortiti” decat sa treaca prin procesul de intelegere.

Depresia se traduce prin devalorizare si culpabilitate.

De multe ori, depresia poate fi si semnul unei etape decisive in viata, care obliga la schimbare, la redefinire, la o viata diferita, iar persoana traieste anxietatea acestei schimbari avand convingerea – nu pot sa ma schimb sau schimbarea este dificila.

Depresia mai este si semnul unei carente in organism la nivel de minerale si vitamine si a dezechilibrului substantelor chimice din creier (noradrenalina, serotonina). La femei dezechilibrele hormonale (estrogen, in special) pot fi o cauza a depresiei.

Remediile intuitive constau in o dieta alcalina, vitamina B complex, calciu, magneziu, zinc, acizi grasi omega 3, sunatoarea consumata ca infuzie (mai putin de catre cei care au hipoglicemie), triptofan (care se gaseste in ciocolata, oua, carne de curcan, floricele de porumb) – exceptie cazurile de sindrom bipolar, vitamina C.

Cele mai intalnite convingeri care stau la baza depresiei sunt:

 • Nu sunt suficient de bun
 • Nimeni nu ma poate ajuta
 • Sunt o povara
 • Sunt singur/parasit
 • Nu merit sa traiesc
 • Sunt deznadejde
 • Sunt esec (nimeni nu ma vrea)
 • Nu merit sa ma bucur de viata
 • Nimeni nu ma accepta
 • Sunt fara speranta
 • Sunt un nimeni/ sunt gol interior
 • Sunt amortit/blocat/captiv (Shutt down) in viata mea
 • Sunt tristete
 • Trebuie/Merit sa sufar ca sa….
 • Nu pot sa gandesc pozitiv
 • Sunt neputincios/Sunt slab/sunt inferior
 • Nu ma pot bucura de viata
 • Ceilalti nu ma accepta
 • Ceva ma roade in interior
 • Sunt vinovat pentru ceea ce sunt
 • Nu pot sa ma eliberez de trecut
 • Sunt sub presiune.

Aceste convingeri trebuie eliminate si inlocuite cu alte programe benefice. Persoanele care au depresie se pierd in convingerile lor si se adancesc in ele (au o “excelenta” in acest domeniu) si de aceea in lucrul cu ele se creeaza de multe ori un cerc vicios din care nu se iese sau se iese foarte greu.  De aceea terapia clasica dureaza foarte mult si uneori rezultatele sunt nesatisfacatoare. Ele ajung sa creada ca nimic nu se mai poate face pentru ele si chiar si atunci cand se obtin rezultate, traiesc cu gandul ca vor recidiva.

Prin terapia Theta se lucreaza mult cu convingerile si, printr-o tehnica speciala, se ajunge la acea convingere de baza, “mama” care le tine pe toate celalalte. De aceea este eficienta pentru ca nu ii da posibilitatea persoanei suferinde sa se piarda si sa intre in cercul vicios. Este insa absolut necesara dorinta clara, ferma de a se vindeca. Eliberand convingerea sau convingerile cheie, toate celelate dispar la randul lor. Astfel ca, tehnicile terapiei Theta sunt eficiente pentru vindecarea depresiei.

Ce se intampla la o sedinta Theta pentru vindecarea depresiei?

Persoanele experimenteaza o stare de liniste si detasare inca de la prima sedinta. Eliberarea se produce in mod natural, fara un prea mare efort din partea pacientului, uneori imediat, in functie de cat este de puternica intentia lui de vindecare. Mai mult, dispare acea anxietate pe care o au cei care au avut depresie, cei care cred ca vor recidiva. De asemenea, prin detasare, se concentreaza mai mult pe prezentul lor, devin constienti de corpul lor si de perspectiva favorabila pe care o pot trai. Inca de la inceput, dupa 1-2 sedinte Theta, persoanele experimenteaza un nivel mai mare de incredere si motivatie. Un alt avantaj este ca tehnica se poate invata foarte usor si o pot practica foarte simplu la nivel individual, fara sa mai fie nevoie de interventia unui terapeut.

By |2017-08-21T11:18:52+00:00august 21st, 2017|Articole, Theta Healing|0 Comments

Despre

Sunt life coach, psiholog si terapeut si menirea mea este sa ajut oameni ca tine sa isi gaseasca linistea si sa traiasca o viata fericita. Imi place sa scriu despre bucuriile vietii, despre lucruri simple, dar si sa ghidez cititorii spre implinire sufleteasca.

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!