Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați pentru a găsi echilibrul în viața lor.

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați pentru a găsi echilibrul în viața lor.

O tendință vizibilă la generația actuala, care fie în calitate de om, fie de angajat caută un sens mai precis al existenței, o valorificare mai bună a potențialului personal.

Vedem o generație care ia în calcul tot ceea ce este ca personalitate, roluri, individualitate.

Este și motivul pentru care angajații devin tot mai atenți la factorii motivatori din companiile în care lucrează, nu neapărat la cei financiari.

Sunt interesați de programele de sănătate oferite, de pachetele care contribuie la sănătatea fizică, de mediul de lucru, de programul de lucru, de flexibilitatea și libertatea pe care le-o oferă locul de muncă.

Caută sprijin și suport, doresc ca angajatorii să îi vadă în primul rând oameni și abia apoi angajați. Nu înseamnă că angajații sunt tot mai pretențioși sau dezinteresați de muncă. Ei doresc să aducă viață în munca lor și invers, munca în viața lor, pentru că  devin tot mai interesați de ceea ce în Statele Unite se numește: work-life-balance.

Programele din categoria Well Being vin în întâmpinarea acestei nevoi naturale a oamenilor care este redescoperită acum din ce în ce mai mult și au beneficii directe pentru fiecare dintre părți: angajați și angajatori.

Angajații au un nivel de motivare, energie mult mai mare, se îmbunătățește starea e spirit, sunt mai sănătoși și echilibrați fizic și mental, simt că sunt valorizați ca oameni, că primesc ajutor, se dezvoltă la nivel personal, dobândesc noi abilități și devin mai creativi, simt că aparțin unui grup și crește angajamentul lor pentru acel grup, sunt mai fericiți.

Angajatorii au angajați care devin fideli unui loc de muncă unde găsesc suport și unde  văd că ei contează ca indivizi, crește productivitatea muncii, se îmbunătățesc relațiile în echipe, oamenii sunt mai orientați către rezolvarea problemelor și a conflictelor împreună, scade absenteismul și fluctuația de personal, atașamentul și implicarea activă a oamenilor crește.

Programele de Well being sunt personalizate.

Ele se pot organiza ca workshop-uri, sesiuni de grup, până la ziua sau săptămâna Well Being, tabere, se pot desfășura în timpul programului de lucru, după programul de lucru, la sediul companiei sau în alte locații. Aceste programe implică specialist din diferite domenii de activitate: nutriționiști, antrenori de sport, artiști plastici, psihologi, kinetoterapeuți sau specialiști din alte domenii.

Programele se pot personaliza în funcție de nevoile fiecărui client. Pot fi alcătuite ca pachete care pot fi oferite angajaților pe termen mediu și lung.

Programele sunt utilizate în SUA dinainte de anii 2000 și sunt apreciate datorită îmbunătățirii vieții în companii. Angajații sunt detașați, relaxați,  privesc compania ca pe un loc în care au distracție, o extensie a vieții lor de acasă.

close

VREI MAI MULT?

ABONEAZĂ-TE ȘI VEI AFLA ULTIMELE NOUTĂȚI, CURSURI, EVENIMENTE, ARTICOLE ȘI VIDEOCLIPURI

Nu facem spam! Pentru detalii, citește politica de confidențialitate.

error: Content is protected !!