Recunostinta de a fi

Suntem minuni puse in realitate. Da, fiecare dintre noi. Suntem miracole, care respira si exista pretutindeni. Suntem perfectiune, bunatate, iubire si tot ce altceva pozitiv iti vine in minte. Stiu. Acum sigur au aparut ganduri de genul: „Pe bune?”, „Siguurrrr!”, „Ce ai baut?” 🙂

Vreau doar sa iti spun perspectiva mea si nu intentionez sa te conving sau sa demonstrez adevarul sau neadevarul celor de mai sus. Adevarul este in noi. In fiecare dintre noi. Si el se descopera (caci este foarte acoperit :)) atunci cand ochii si mintea se unesc cu sufletul, din fiecare dintre noi.

Da, suntem (in perspectiva mea), toate cele de mai sus si chiar mai mult.

Gandeste-te acum, pentru 2 -3 secunde, la organismul tau. Oare cate procese au loc in 2 secunde ca tu sa faci ceea ce faci acum sau ca tu sa fii ceea ce esti acum. Gandeste-te la toata “armata” de celule care acum lucreaza cu frenezie, comunica intre ele, respira pentru tine, se unesc, se nasc si mor, acum in cele 2-3 secunde si asta doar ca sa gandim, sa clipim si sa respiram…

Gandeste-te la cat este de minunat sa respiram, sa simtim aerul care intra si iese din plamanii nostri. Opreste-ti respiratia pentru 2-3 secunde. Ce este diferit?

Si mai gandeste-te ca totul se desfasoara intr-un ritm de o cadenta si o perfectiune duse la maiestrie, indiferent daca esti sau nu constient in aceste 2-3 secunde de tot ceea ce se intampla in interiorul tau.

De cate ori te percepi asa? De cate ori constientizezi ritmul respiratiei, bataile inimii, intregul puls al organismului tau, viata din tine?

Hai sa mai facem un exercitiu. Imagineaza-ti ca cerul este rosu, pamantul este albastru, iarba este mov, apele sunt maro. Cum arata acest “nou pamant”? Revino acum si uita-te afara, la albastrul de pe cer, la verdele vegetatiei, la intregul peisaj. Cat este de perfect?! Chiar daca afara este innorat, griul isi are perfectiunea lui in acest intreg. Si din nou, aceasta perfectiune este zilnica, chiar daca noi o vedem sau nu.

Inca unul, doar ca sa mai insist un pic. 🙂 Imagineza-ti ca traiesti in alte timpuri, cu razboaie in care trebuie sa lupti si sa iti pierzi viata, pentru un razboi care nu este al tau. Sau ca traiesti intr-o tara in care nu ai ce manca sau nu exista apa potabila.

Da, sunt multe lucruri pe care le luam “de-a gata” in vietile noastre, pe care nu le mai vedem si nu le mai apreciem. Exemplele de mai sus sunt mic, venite spontan in mintea mea.

Fiinta, miracolul fiintei este prezent in orice si in oricine. Miracolele nu stau afara, ci sunt in noi. Nu se intampla, ci exista constant si permanent. Noi, prin deschiderea fata de ele, le dam voie sa se manifeste.

Oamenii sunt minunati (chiar daca sunt multe exemple care contrazic asta :)). Sunt minunati si perfecti. Ceea ce insa nu lasa sa se vada asta este faptul ca traiesc in suferinta (aici mai ales psihica si spirituala) si in ignoranta. Nu exista oameni rai, ci doar oameni care traiesc in starile de mai sus.

Imagineaza-ti ca esti un student la facultatea de matematica si ii ceri unui copil de trei ani sa rezolve un exercitiu complicat de matematica. Ai putea sa fii suparat pe copilasul de trei ani ca nu poate rezolva exercitiul? Ai putea sa il judeci ca nu poate si ca nu stie? Asa sunt si multi oameni, asemeni copilului de trei ani, cu exercitiul complicat de matematica. Fiinta este in ei, dar inca nu stiu si de aceea nu pot.

Uitam ca fiinta este in noi si pretutindeni si ne agatam de cele mai mici elemente ale realitatii creeate de minte ca sa ne justificam actiunile, parerile, succesele sau limitele. Ne dorim multe si ne plangem de multe, ne uitam in trecut si apoi trecem in viitor, alergam continuu si cautam continuu ceva. Si traim intr-un ritm rutinier, ritm care este diferit de perfectiunea celui interior. Si asta ne oboseste si ne stinge fiinta.

Lumina vine din recunostinta. Recunostinta pentru tine si pentru tot ce este in tine si in afara ta.

Da, exista si mai bine, si mai rau. Dar, acum si aici, este tot ce ai mai bun. Opreste-te si spune „Multumesc!” la tot ce este, la tot ce ai, la tot ce vezi, simti, auzi, percepi cu simturile tale.

Pentru ca numai atunci cand recunosti, cu recunostinta, vei descoperi miracolele din tine si le vei da voie sa se manifeste, pentru mai bine in viata ta.

Recunostinta de a fi, zilnic, descatuseaza, inalta, imblanzeste, lumineaza, imbunatateste, aduna, atrage, tot ce fiinta ta contine. Asta este lumina din tine.

Cu iubire si recunostinta, pentru tot,

Laura.

 

By |2017-01-12T21:41:21+00:00ianuarie 3rd, 2017|Articole|0 Comments

Despre

Sunt life coach, psiholog si terapeut si menirea mea este sa ajut oameni ca tine sa isi gaseasca linistea si sa traiasca o viata fericita. Imi place sa scriu despre bucuriile vietii, despre lucruri simple, dar si sa ghidez cititorii spre implinire sufleteasca.

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!