Exerciţiu de imaginaţie pentru reuşită

Ce înseamnă succesul și cum să nu ne mai autosabotăm

Ne dorim să fim succes, să avem succes. Privim cu entuziasm, uimire sau invidie atunci când ceilalţi reuşesc. Citim cărţi sau privim tutoriale care ne învaţă cum să avem succes. Pare uşor şi apoi atât de greu. Oftăm mult după succes. Ne înarmăm cu forţă şi ne apucăm din nou să îl căutăm şi tot din nou ne dăm seama că ceva nu iese.

Şi renunţăm. Ca şi cum succesul nu este pentru toţi sau este greu, este ceva ce nu putem avea pentru că nu ştim tot, pentru că nu putem tot, pentru că nu muncim mai mult, pentru că nu suntem suficient de buni, pentru că ceva ne lipseşte…

Exerciţiu de imaginaţie pentru succes în caţiva pasi simpli!

Cum ar fi dacă s-ar face un studiu care ar arăta că avem cu toţii succesul în noi, întipărit în fiinţa noastră şi că toţi, absolut toţi, îl putem aduce în viaţa noastră, îl putem crea, experimenta şi, la final, simţi?

Ar fi un studiu atipic, dar poate cel mai autentic şi relevant. Pentru că acesta este primul pas pe care noi, toţi oamenii obişnuiţi, este necesar să îl facem. Să cunoaştem faptul că fiecare avem parte de succesul nostru. Succesul pentru fiecare dintre noi este diferit şi îl simţim diferit. A căuta succesul aşa cum este pentru alţii, este doar un mecanism de a ne autosabota. Mintea noastră ştie că nu poate “copia” succesul altuia. Aşa că urmăriţi tutoriale ale oamenilor de succes, dar nu uitaţi să visaţi la succesul vostru!

Ce înseamnă să visaţi la propriul succes? Înseamnă să îi daţi minţii voastre voie să se focalizeze în mod creativ şi să găsească răspuns la întrebarea: “Ce vrei să faci cu viaţa ta?”, “Sau cu restul vieţii tale?”

Vă rog să lăsaţi puţin deoparte răspunsul “Nu ştiu!” pentru că acest răspuns nu există şi, de asemenea, vă rog să vă abţineţi în a spune că este o întrebare grea. Asta fac toţi oamenii… obişnuiţi. Pun stop succesului încă din această fază. Nu ştiu, nu au idee, habar nu au şi visul se opreşte aici.

Visaţi la succes!

Vă propun un exercițiu de imaginaţie în care vă creaţi tabloul ideal, al vostru, despre viaţa voastră. Al vostru. Subliniat. Lăsaţi deoparte ce aţi văzut în filme, la alţii şi daţi-vă voie să creaţi tabloul vieţii voastre perfecte şi de succes.

Vă spun că o singură propoziţie poate modifica stilul de gândire şi că oriunde, chiar şi în problemă există o oportunitate, o soluţie. Ca să avem posibilitatea, să avem oportunităţi este important să începem să le căutăm. Vom face asta dacă ştim ce ne dorim cu adevărat.

Cum arată viaţa perfectă? Acum sau peste 5 ani? Nu contează. Cu ce te ocupi? Cine eşti? Ce ai? Cum se desfăşoară o zi obişnuită din viaţa ta? Ce simţi? Cum eşti tu?

Scrie-ţi răspunsurile la aceste întrebări, chiar dacă de la primele rânduri apare îndoiala, neîncrederea, sentimentul că nu este posibil, că este o glumă ceea ce faci, că este o iluzie, continuă. Ţine minte că aceste gânduri sunt primele acolo şi că ele au doar rolul de a te face să te opreşti sau să mergi mai departe. Ele sunt bariere, limitări. Cei mai mulţi oameni nu trec de acest pas. Dă-ţi voie să scrii cu pasiune despre tabloul ideal, cu credinţă. Este al tău! Fă acest exerciţiu ca un experiment. Visează liber şi scrie tot ce îţi vine. Cum ai putea să îndeplineşti un vis pe care nu îl ai în minte?

Imaginaţi-vă succesul, pentru voi şi în forma pe care vi-l doriţi!

Acum, după ce aţi creat cadrul ideal pentru vis, imaginaţi-vă! Adică treceţi la muncă. Nu este o muncă asiduă, grea. Este o muncă inteligentă. Imaginaţia ajută să reducem efortul. Mintea noastră o vede ca o pregătire, ca pe un antrenament înainte de a trece efectiv la acţiune. Iar imaginaţia înseamnă să vezi cum îndeplineşti ”obiectivele”, cum ajungi să îndeplineşti visul tău. Pornind de la întrebarea “Ce ai vrea să faci?” pune pe hârtie ce ai nevoie, cum ai vedea tu că faci asta.

De exemplu dacă vreau să am o afacere, poate că am nevoie să ştiu cum să administrez o afacere sau am nevoie de bani pentru asta sau de cunoştinţe. Aceste nevoi le pui la timpul prezent, ca şi cum le ai acum. Am banii pentru afacere, am ideea pentru afacere (chiar dacă acum nu o ai), am experienţă! ACUM ai tot! În acest fel mintea ştie că poate să depăşească limitarea, ştie ce paşi are de făcut, ştie că este posibil.

În vizualizare, adăugaţi uşurinţa, relaxarea, ca şi cum totul se întâmplă de la sine. Este foarte important să depăşim această convingere atât de păcătoasă: “trebuie să ne chinuim şi să muncim din greu!”

Nu este vorba despre munca grea, este vorba despre munca aceea care ne face plăcere, ne creşte energia şi dorinţa de a face şi mai mult.

Vizualizaţi cât de mult puteţi, înainte de a face orice altceva. Tot timpul, în fiecare zi. Veţi vedea un lucru miraculos. Cu cât veţi vizualiza mai mult, cu atât veţi avea idei, veţi simţi curaj, veţi simţi încredere, vă veţi comporta cu relaxare ca şi cum visul vostru este la o aruncatură de băţ! Când veţi simţi asta, sunteţi pregătiţi de următorul pas!

CREDE în visul şi succesul tău!

90% din visuri mor pentru că nu le învestim cu credinţă. Noi murim în interior pentru că nu avem credinţă în noi. De aceea, când vei visa visul tău de 1000 de ori şi vei simţi credinţă, să ştii că eşti gata de acţiune. Până atunci, nu.

Şi acest pas este unul pe care este nevoie să îl creşti. Şi vei face asta stând, rămânând în sfera pozitivă, optimistă orice ai crede. De exemplu, dacă vei avea gânduri de genul: “eu nu am tot ce îmi trebuie pentru a reuşi” – vei spune, vei vizualiza cum “ am tot ce îmi trebuie şi îmi creez acum succesul în felul meu propriu”.

Întăreşte-ţi credinţa! Oricând, tot timpul. Toate aceste gânduri sunt mecanisme ale blocajelor care să ne oprească. Nu le lua în seamă. Serveşte-i minţii partea opusă, pozitivă. Vei vedea, fără să îţi dai seama, că se vor adeveri de la sine (oricum aşa fac şi cele negative).

După ce credinţa este acolo, Start! Creează! Acţionează!

Vei vedea cum dacă ai credinţă acest pas este unul care vine natural de la sine. Nu mai ai răbdare să faci ceva, te arunci, plonjezi fără să mai te gândeşti la posibilitatea de a greşi, de a nu reuşi sau de a nu putea! Nu îţi mai pasă dacă planul nu este perfect sau că nu ai totul foarte clar! Pentru că din credinţă vei ştii că pe parcurs vei reuşi.

Este important ca acum să ai planul visului tău cu tine şi să îl ţii în faţa ta, pentru că “lucrurile la care ne gândim au tendinţa de expansiune” şi pentru că ceea ce intenţionăm, vom deveni. Pe măsură ce faci, ce creezi, tot timpul concentrează-te pe planul tău, pe visul tău.

Ei bine, oameni obişnuiţi, vă spun acestea din povestea mea. Eu sunt acum în visul meu la ultimul pas. Şi este atât de frumos! Şi uşor! Şi mai am nesiguranţă şi frici, dar tot ce am făcut până acum mă ajută să le trec şi deşi mai am multe de făcut din visul meu, sunt deja succes! Al meu! Aşa cum şi voi, fiecare dintre voi sunteţi succes!

Cu recunoștință,

Delia Laura Vlădulescu – psiholog și terapeut

By |2018-06-28T13:45:21+00:00iunie 4th, 2018|Articole|0 Comments

Despre

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!