Despre „Eu sunt”

Am inceput sa citesc cartea lui W. Dyer – Dorinte implinite si pe la capitolul 4 am simtit o forta extraordinara si o lumina sufleteasca. Citeam 2 cuvinte Eu sunt. Le mai citisem si pana la capitolul 4, dar erau doar 2 cuvinte dintr-o propozitie pe care ochii mei le parcurgeau iar creierul le dadea o interpretare pur literara si banala din folosirea lor cotidiana, repetata si fara o semnificatie aparte. Eu sunt bine, eu sunt acasa, eu sunt manager, eu sunt sigur si altele. Vorbirea noastra zilnica este plina de eu sunt-uri si nici nu ne dam seama cat de usor introducem in conversatiile noastre aceste 2 mici cuvinte. Ele au devenit parti de vorbire pentru noi si constient nu le (mai) simtim forta. Sunt momente cand sufletul iti trimite un Eu sunt si atunci simti ceva, ceva confuz, ceva ce pentru minte este CE? CUM? Si imediat mintea elimina confuzia cu alt Eu sunt, ancorat de aceasta data la o logica de necontenit. Logica simtita si demonstrata prin cele 5 simturi si  care este de necontestat. Eu sunt ceea ce sunt acum. Punct.

Dar sufletul stie altceva, ceva ce mintea constienta a uitat. Acel ceva uitat si lasat undeva departe in sinele nostru (cine mai stie ce este asta?) m-a facut sa tresar citind cele 2 mici cuvinte. EU SUNT…CEL ce sunt! Asa a zis Dumnezeu a zis lui Moise… “Eu sunt Cel ce sunt”, atunci la inceputuri…

Noi suntem sufletele lui Dumnezeu, a acestei entitati inalte, creator a tot ceea ce exista si a tot ce poate exista. Si daca noi suntem parti din sufletul acestei entitati atunci noi suntem la fel ca ea. Eu sunt devin acum doua cuvinte mari. Ele sunt acum parte din Dumnezeu. Ele inseamna acum divin.

Citeam mai departe in carte si realizam si mai mult aceasta conotatie inaltatoare a celor 2 cuvinte. W. Dyer spune ca Dumnezeu nu I s-a adresat lui Moise cu Eu voi fi pentru ca ar fi insemnat ca lui Dumnezeu ii lipseste ceva, ceva ce poate va deveni in cele din urma. Deja parca vad zambete. Dumnezeu este complet, total, perfect si desavarsit. Cum se poate sa ii lipseasca ceva J? Dumnezeu a spus insa EU SUNT! Complet, intreg, perfect. Care este simbolul pe care il asociem cu Dumnezeu? Iubirea neconditionata! Fericirea absoluta! Puterea creatoare!

Eu sunt… Iubirea neconditionata! Fericirea absoluta! Puterea creatoare! Si acest Eu sunt este EU?! Este acest EU in mine?! Este el EU? DA! Trebuie doar sa ne reamintim. Inchideti ochii si vedeti acel EU sunt asa cum sufletul vi-l arata….Acolo, in interiorul vostru poate ca vedeti un Eu diferit fata de cel de la” lumina zilei” si as putea paria ca este mai placut si mai frumos voua. Si daca este acolo, cum pot sa fiu acel Eu sunt deplin si unitar si sa ma simt asa tot timpul? (Re)- Creand acest EU.

Imaginatia este forta noastra creatoare. Tot ceea ce stim azi sau exista azi a fost mai intai imaginat. Inclusiv noi. Modul in care suntem acum este propria noastra creatie chiar daca credem ca multi factori din jurul nostru au determinat devenirea noastra. Si chiar este adevarat in functie de realitatea fiecaruia. Si daca chiar aceasta ar fi realitatea cine detine forta propriei creatii? Cine poate schimba acest prezent? Fiecare, prin propriul eu…superior. Eul superior (Sinele nostru suprem) stie ca esenta creatiei este cultivata prin imaginatie. Iar imaginatia este nelimitata. Imaginatia este cea care duce la extinderea constiintei nostre. Prin imaginatie Eu pot sa comand prezentului meu. Imaginatia este propriul nostru teren fertil, vast, nelimitat si este numai si numai a ta. Eu nu pot comanda imaginatiei tale, altii nu pot comanda imaginatiei tale. Tu esti cel care o face.

Sa traiesti in armonie, sa ai viata pe care o doresti sau care ar trebui sa fie a ta se realizeaza numai daca te vei realinia cu EU sunt Cel ce sunt. Tu ca Dumnezeu, ca si creator al vietii tale este inaccesibil simturilor, de aceea este si atat de uitat. Simturile noastre ne spun ca ceea ce exista este real. Ceea ce este real este si posibil. Ceea ce cunoastem este real. Va dati seama ca opusul adica irealul, ceea ce nu poate fi simtit prin simturile noastre, necunoscutul nu pot fi acceptate. Toata acesta poveste cu realul este un program (convingere) care guverneaza mentalul nostru si este rulat astfel incat viata sa se incadreze in parametrii inscrisi in acest program.

Am auzit o poveste prin care un neurochirurg spunea ca in toate creierele pe care le-a operat nu a gasit niciodata un suflet sau o scanteie divina. Dar nici un gand nu a gasit vreodata. Se poate indoi cineva de existenta gandurilor? Pot ele fi palpate, simtite?NU. Dar exista. Aceasta este paradigma realitatii. Suntem ceea ce credem si ceea ce alegem sa fim.

Atunci cand suntem alineati cu Sinele nostru si suntem deschisi prin creatie la noi posibilitati lansam imaginatia noastra catre no – limit, o descatusam si schimbam paradigma propriei realitati.

De fiecare data cand alegem sa nu fim conectati si alineati cu sinele nostru sau cand ne traim viata in afara scopului nostru sau preferam emotii negative (frica, ura, tristetea, mania, invidia, ingrijorarea), ne indepartam de esenta lui Eu sunt. Si din nou imi place cum spune W. Dyer despre aceasta. Daca Eu sunt reprezinta Dumnezeu si Dumnezeu este unul si este Iubire  cum ar putea El spune Eu sunt teama, Eu sunt tristete si sa mai sa mai fie Dumnezeu? Imposibil.  Pentru ca Dumnezeu sa se teama sau sa fie ingrijorat ar trebui sa se imparta  pe sine si  sa devina altceva decat El insusi astfel incat sa se teama, sa fie ingrijorat, sa fie trist. Ar rezulta 2 Dumnezei: el insusi si un altul fata de care sa simta furie sau tristete. Iar Dumnezeu nu poate sa faca acest lucru si sa fie in continuare Dumnezeu.

La fel stau lucrurile si in cazul nostru. De fiecare data cand asezam langa Eu sunt un descriptor negativ, negam natura noastra divina.

Cuvintele Eu sunt reprezinta identitatea noastra sacra, profunda. De aceea, haideti sa le dam aceasta semnificatie, sa ne redam noua insine identitatea si sa alegem constient sa punem dupa ele cuvinte pozitive, inaltatoare. Si sa le spunem cu voce tare pana toate cele 5 simturi ale noastre le vor cunoaste. In acest fel EU SUNT CEL CE SUNT  va deveni realitatea noastra.

By |2016-11-10T19:52:04+00:00octombrie 16th, 2016|Articole|0 Comments

Despre

Sunt life coach, psiholog si terapeut si menirea mea este sa ajut oameni ca tine sa isi gaseasca linistea si sa traiasca o viata fericita. Imi place sa scriu despre bucuriile vietii, despre lucruri simple, dar si sa ghidez cititorii spre implinire sufleteasca.

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!