Cuvinte care ne blochează. Afla cum sa le eviti (II)

Cuvintele sunt cele cu ajutorul carora le comunicam celorlalti despre noi, ce dorim, ce facem. Un cuvant poarta nu doar mesajul pe care il transmite intelesul sau, mai are si alte mesaje care si nespuse tot au efecte.

Unele cuvinte au efect blocant, de izolare.

Au o putere de care nu suntem constienti la inceput.

Continui lista aici, in acest al doilea articol despre cuvintele care ne blocheaza, despre efectul lor si cum putem sa cream o situatie opusa lor. Una de deschidere si care sa vina in sprijinul nostru.

TREBUIE SA – pe el il stim de la cele mai fragede varste, este cel de al treilea cuvant pe care il invatam dupa mama si tata.

Si este cel mai blocant cuvant a ceea ce esti tu de fapt!

Asculta si observa ce face corpul tau cand ii spui TREBUIE!  Parca se strange, parca se aduna, parca se inchide. Trebuie! Simti?

Este cea mai puternica programare pe care o primim de cand suntem mici. Ca noi trebuie sa facem sau sa nu facem ceva. Ca asa trebuie si ca nu ai cum sa alegi. Ca esti predestinat. Ca esti obligat.

Trebuie se leaga direct de Eu sunt!

Tot ceea ce trebuie sunt Eu. Si tot ceea ce nu trebuie sunt tot Eu. Si asta duce de fapt la conflictul nostru major. Cine sunt eu? Ce sunt eu? Ce vreau eu?

Sunt intrebari dure, chinuitoare. Si la toate, doar ca sa raspundem, pentru ca avem nevoie de un raspuns, raspundem cu ceea ce trebuie. Cu ceea ce am fost invatati ca trebuie, cu ceea ce spun ceilalti, exteriorul, cu ceea ce am invatat ca este bine sau nu. Prin trebuie pastram niste aparente prin care sa fim acceptati, sa dam bine, sa fim aplaudati.

Cu cat faci mai mult din trebuie, de fapt te simti si mai pierdut, mai trist, mai gol, mai neimplinit.

De fiecare data cand iti spui ca “trebuie “ sa faci ceva, esta sarcina subconstientului tau sa spuna “Nu, nu trebuie. Nu trebuie sa faci nimic”. “Te scot eu din situatia asta”. Si prin evitare, prin amanare ori prin orice alta metoda posibila, vei gasi o cale ca sa nu faci lucrul respectiv. Cand spui “Trebuie sa…”. Spui de fapt “Trebuie, dar daca ar fi fost dupa mine, as fi facut mai degraba altceva”. Cu cat vei incerca mai tare sa faci ceva, cu atat vei actiona mai mult impotriva mecanismului natural creativ al subconstientului.

Dr. Robert Anthony – “Dincolo de gandirea pozitiva

Vreau sa te intrebi acum: Cine sunt eu cu adevarat? Ce vreau eu cu adevarat? Acum cand rostesti cu adevarat mai crezi ca exista acolo un trebuie, il mai vezi? Nu.

Si mai spunet-ti acum. Eu vreau! Asculta corpul, observa-l. Se mai strange? Eu vreau cu adevarat! Simti cum se deschide, ca si cum a primit o gura mare de aer.

Nimic nu trebuie daca nu vrei cu adevarat. Intotdeauna puneti-va aceasta intrebare simpla atunci cand intrati in contact cu trebuie: Chiar vreau eu cu adevărat să… ?

Asta aduce eliberare, aduce incredere face ca fiinta ta creatoare sa fie libera si sa faca pentru tine ceea ce conteaza binelui tau suprem, ceea ce fiinta ta vrea sa manifeste.

Inlocuieste trebuie cu vreau sa, este firesc sa, imi place sa, imi doresc sa, aleg sa.

PARCA este un alt cuvant cu efect blocant.

„Parca si cu daca s-au urcat in barca” era un cantecel pe care il cantam in coplilarie.

Da, Parca si Daca sunt cam pe aceeasi vibratie, care intretine indoiala, nesiguranta.

Parca nu sti ce vrei insemana ca nu sti ce vrei.

Si atunci apare Daca as sti ce vreau, as fi

Vezi cata neclaritate, cata confuzie contin aceste doua cuvinte? Vezi cata lipsa de a putea fi tu propriul creator al vietii arata ele? Daca… atunci as fi, daca mi-ar da, daca…..si nu se mai termina.

Nu te duc nicaieri aceste cuvinte, pentru ca tocmai cel care are puterea, cel care poata sa faca lucrurile cu adevarat este scos, este anulat, este inactivat. Adica Tu.

Parca, Daca, Atunci cand intretin confuzia, intretin expectanta falsa si prin asta blocheaza. Nu iti spun Nu, nu iti spun nici Da, iti spun un poate nesfarsit!

Elibereaza-te de ele prin a spune Acum, prin a spune Da.

NICIODATA/INTOTDEAUNA sunt ultimele cuvinte din lista aceasta.

Niciodata nu am fost bun, Intotdeauna am fost lipsit de curaj.

Chiar asa? Niciodata? Intotdeauna? Tot timpul? In fiecare secunda?

Aceste cuvinte asta fac, generalizeaza. Si atunci tu esti asa dintotdeauna si vei fi asa pentru totdeauna, deci nu mai ai ce sa faci. Esti predestinat. Gata. S-a terminat.

Asta este forta celor doua cuvinte: resemnarea, regretful. Ca urmare nu mai are rost sa incerci, nu mai are sens sa faci ceva, nu te mai astepti la nimic, nu mai crezi in nimic. Este un blocaj generalizat, total.

Viata nu iti mai ofera nimic nou, nu mai poti sa cresti, esti incatusat in suferinta trecutului si in teama viitorului.

Niciodata sau Intotdeauna iti ofera doar viziunea unui sfarsit si a unei neputinte. Atata timp cat vei continua sa le alimentezi vibratia asa va fi si viata ta.

Ele insotesc negatia si o amplifica si, asa cum spuneam, negatia omoara.

Alege sa pui dupa Eu sunt cuvinte frumoase: Eu sunt iubire, eu sunt bucurie si pune apoi intotdeauna inainte si vezi cum se schimba starea ta, ce devi tu cand traiesti din perspectiva nelimitata a vietii.

Dati-va voie sa fiti observatorul constient al cuvintelor pe care le rostiti si veti trai divin, pentru ca veti putea corecta si va veti putea elibera de pe fluxuri de constiinta blocante, limitative urcand pe fluxuri de constiinta de frecventa inalta.

Cu recunostinta si iubire,

Laura

Citeste si: Cuvinte care blocheaza. Afla cum sa le eviti! (I)

By |2017-08-08T14:31:51+00:00august 8th, 2017|Articole|0 Comments

Despre

Sunt life coach, psiholog si terapeut si menirea mea este sa ajut oameni ca tine sa isi gaseasca linistea si sa traiasca o viata fericita. Imi place sa scriu despre bucuriile vietii, despre lucruri simple, dar si sa ghidez cititorii spre implinire sufleteasca.

Lasa un comentariu

error: Continut protejat!

Fii la curent cu ultimele noutati

Daca vrei sa nu iti scape nici un eveniment organizat de Infinite Life si sa stii cand apare un articol nou, lasa-ne adresa ta mai jos:

Abonarea s-a facut cu success!